inga diagram och sånt...

Ett tag sen man skrev nu... men det har ju hoppat en del grodor i min närhet som är värt att minnas...

Var på en tjejmiddag för nån vecka sen och kände ungefär 30% av gästerna vilket gjorde att man försökte skaffa sej en uppfattning om vilka de andra var... första samtalet som jag överhörde var (ha! overheard...finns inget bra ord på svenska) OBS! läses med överdriven djursholms"dialekt";

"Asså, jag har ju gått flygvärdinneutbildningen precis, som är på 5 veckor. Och vi fick ju lära oss jättemycket om sjukvård och sånt, så man skulle i princip kunna säga att jag har gått en sjuksköterskeutbildning."
På fullt allvar...Jag tror ingen sa nått...alla lät den gå "obemärkt" förbi...

Denna människa fortsätter ungefär på samma intelligensnivå och på middan kommer ett till minnesvärt utlägg när vi av nån anledning pratar om solarier:
"asså, jag skulle aldrig sola solarie för det är så himla skadligt för huden. En gång var jag på en föreläsning om huden och sånt och då pratade dom om att det var jättedåligt. Dom pratade lixom om forskning. Ja, ni vet riktig forskning... med diagram och sånt!"     Nej det är inget hitte-på att alla meningar börjar med asså, det är sannare än diagram och sånt!

För bara någon dag sedan satt jag och väntade på bussen i mörby då en tant frågar : "Är det okej att jag röker?" med lite brytning. Jag rycker på axlarna som svar och hon sätter sej lite närmre mej på bänken.....(?)
Jag äter på ett päron som hon genast vill ha utförliga uppgifter om...(Honungspäron från Hemköp för 9,90:-/kg, eller det var ju köpt på Hemköp men kommer ursprungligen från Japan... hade hon undrat så hade jag kunnat ge henne PLU:n från Maxi oxå men det kom lixom aldrig upp)
Dialogen, med majoritet monolog, fortsätter med att hon kommer från Israel och att dom där har apelsiner och ananas.............................................och kiwi. 
Sen styr hon in samtalet på att hemköp i mörby är så billigt... vänta nu, tänker jag innan jag hört hennes glasklara jämförelse;
"Hemköp här är så billigt, om man jämför med åhléns, för där är dom jättedyra!" 
Det var då det slog mej!! Man går ju aldrig in på åhléns för att köpa en banan, soltorkade tomater eller lite ris... NÄ! det är ju för att dom är så nedrigt dyra!!........................eller...................?


I övrigt skickade en kär väns man denna länk idag...http://www.youtube.com/watch?v=DJsQcnB6GC0 ...kul...absolut askul.. eller ja lite kul kankse...eller det va en kul kväll...eller cykeln va iaf RÖD och minttu har studs-effekt om man snackar häv-termer.

Över och ut.

RSS 2.0